Studievejledning

Når du starter som elever på efterskolen, overtager vi forpligtigelsen omkring studievejleding og UU vejledning, i den tid du er på efterskolen, det betyder også at vi sørger for den rette overlevering til de ting du skal, når du er færdig som elev på skolen og skal videre med skole og uddannelse.

I 8. og 10 klasse er der obligatorisk brobygning, hvor du kommer ud og prøver forskellige uddannelser feks. STX og erhvervsuddannelser.

I 10. klasse vil du skulle lave en selvvalgt opgave, omhandlende dine fremtidige uddannelsesønsker, som forberedelse til dette, vil vi på klassen arbejde indgående med studievalg, erhvervsafklaring, økonomi under uddannelse osv.

I 9. klasse er der ikke indlagt erhvervspraktik som en del af årsskemaet, til gengæld har du mulighed for selv, at finde en praktik hjemme i dit lokal område og så afvikle praktikken i hhv. efterårsferien og vinterferien. Vi hjælper selvfølgelig med det praktiske omkring papirer og aftaler.

Nedenfor kan du se en vejledende plan for tider og indhold i studievejledningen gennem hele skoleåret.

ÅRSPLAN FOR VEJLEDNING PÅ KILDEVÆLD

Ønsker for obligatorisk brobygning  besluttesog aftales

Uddannelsessystemet gennemgås for eleverne.

Uge 45: Terminsprøver (8, 9, 10 kl.)

Uge 47: Brobygning for 10.kl.

Elever udfylder Uddannelsesplan på optagelse.dk.

Introduktion til OSO (10. kl)

Ungdomsuddannelserne begynder på deres “Åbent hus arrangementer” – hold øje med dagspressen i dit område.

Uge 50:  OSO (10.kl)

Information til elever og forældre om procedurer for tilmelding til  ungdomsuddannelserne.

Primo januar: www.optagelse.dk åbner.

Eleverne skal sammen med forældrene vælge uddannelsesønsker. (9 + 10 kl.)

Uge 2: Opsamling på lærermøde om elever som er vurderet ikke uddannelsesparate.

Elever informeres om tilmelding på optagelse.dk.

Fra januar ligger prioriteterne klar til eleverne på optagelse.dk. så de kan begynde at vælge ungdomsuddannelser. (9 + 10 kl.)

Inden uddannelsesvurderingen foretages af skolen, skal elev og forældre under fanen ‘Uddannelsesønske’ i Optagelse.dk sikre sig, at elevens foreløbige tilkendegivelse af uddannelsesvalg er foretaget.

Februar

Senest 1.februar skal uddannelsesparathedsvurdering være afgivet af studievejleder i optagelse.dk (9 + 10 kl.)

(elever der evt. ikke er erklæret uddannelsesparate sendes til UU i hjemkommunen).

Senest 26. Februar skal forældrene have signeret – og dermed sendt uddannelsesplanen på optagelse.dk. (9 + 10 kl.)

Marts

Det er forældrenes ansvar at få afsendt uddannelsesplanen til 1. prioritet senest 1. marts. (9 + 10 kl.)

Uge 14: Intro (8 kl.)

Evaluering af vejledningen med eleverne.

Juni

Ultimo juni: Efterskolen sender prøvekarakterer til optagelse.dk for elever der har søgt EUD

Senest  sidst i juni får man besked om optagelse på Ungdomsuddannelserne

Vigtigt