SPORT & BEVÆGELSE

Valgfag

Skolen udbyder valgfag i to hovedgrupper nemlig sport og musik, samt enkelte tværgående valgfag.

På Kildevæld behøver du ikke at begrænse dig til at vælge en bestemt linie, men kan kombinere dine valgfag, på tværs af linierne, så du feks. kan spille fodbold to gange om ugen og samtidig vælge rytmisk samspil.

I  skoleåret 2017 - 2018 forventer vi at tilbyde følgende sportsvalgfag:

• Pige fodbold

Fodbold på rene pigehold, på pigernes præmisser, uanset om man har spillet før eller blot har interesse og flair for spillet er det oplagt at vælge pigefodbold.

Vi har en stærk fodboldkultur på skolen og stadig flere dygtige fodbold piger søger skolen, alt efter niveau og interesse deltager vi i turneringer og stævner, hvor vores piger bliver udfordret af andre hold.

I indeværende skoleår er vi så mange dygtige fodboldpiger, at vi kan stille hold i flere turneringer, så hvis du elsker fodbold og er god til det er Kildevæld et godt valg for dig.
  • Drenge fodbold

Vi har som skole rige traditioner for gode fodboldhold, hvor drenge som brænder for sporten, har masser af mulighed for at blive endnu bedre fodboldspilere, sammen med dygtige trænere og andre drenge som brænder for at spille fodbold.

For både drenge og pigefodbold gælder det at vi har en ambitiøs tilgang til sporten og deltager i turneringer og stævner for at vinde. Vi har op til til skoleåret 2015-16 etableret et helt nyt ambitiøst udendørs fodboldanlæg, som ramme om træning og kampe.

Uanset om du spiller på bedste niveau for din aldersgruppe eller du blot synes at fodbold er sjov, så har vi et tilbud til dig. Hvis du seriøst vil noget med din fordbold er der mulighed for at spille fire gange om ugen, kombineret med styrketræning, spinning osv. I vinterperioden træner vi på hhv. kunstgræs og indendørs. Du vil opleve at blive trænet af uddannede trænere og vil i det hele taget opleve en superseriøs tilgang til fodboldspillet. Det er ikke tilfældet hvert år men inden for de sidste tre år har vi præsteret at kvalificere os hele vejen til DM for efterskoler.

Håndbold

• Kolding er en ægte håndboldby og vi har som skole gode relationer til Koldings håndboldkluber, som med alle skolens andre sportsvalgfag, så brænder vores håndboldtræner for sporten og for at være med til at fostre nye talenter inden for sporten.

• Volleyball

På Kildevæld er det muligt at spille volleybal både inde og på vores udendørs beachvolleybane, med deltagelse i stævner og turneringer.

• Amerikansk fodbold

På Efterskolen Kildevæld kan du spille Amerikansk fodbold på seriøst niveau, træningen foregår i tæt samarbejde med den lokale klub "Kolding Guardians" med trænere herfra. Der spilles og trænes i fuld udrustning og så midt muligt vil der også være deltagelse i turneringskampe enten som hold eller i samarbejde med den lokale klub. Mens du går på Kildevæld er det muligt at flytte din hjemlige licens med til Kolding, for så at kunne træne og spille med Guardians. Fra skoleåret 2014-15, har aktiviteten på Kildevæld været fuldt integreret med aktiviteterne i Kolding Guardians.

Vi har gennem årene haft en række topspillere som elever på skolen og kan med stolthed følge deres udvikling, inden for en af landets hurtigstvoksende sportsgrene.
  • Styrketræning

Vi vægter konditionstræning højt, så der vil altid være mulighed for at deltage i styrke og motionstræning af forskellig art, pt. er spinning et meget populært tilbud

• Løbetræning

Sammen med seriøs løbetræner har du mulighed for at udvikle din løbestil og forbedre din form, der deltages i en række løb året igennem og vi har i det hele taget en god løbekultur på skolen, hvor elever selv tager initiativ til at løbe alene eller sammen.

• Zumba/fitness

Et af tidens hit, i forhold til at danse sig til en bedre form, sammen med andre. En oplagt mulighed for at styrke/bevare en rigtig god kondition

• Badminton

En populær sport for alle, uanset om du er god til det eller blot synes at det er en sjov måde at få motion på.

• Basket

Mulighed for at spille basketball både ude og inde, med kvalificeret træner.

EK 2017-18

DECEMBERSTÆVNE '17